Grondwerk

Wat is grondwerk? 

Grondwerk staat voor al het werk aan de hand met behulp van een Freestyle halster en een Leadrope (4.5 meter).

 

De werkvorm Grondwerk is globaal verdeeld in twee delen, het eerste deel richt zich op algemene basis gehoorzaamheid aan de hand. De meest voorkomende handelingen die we met paarden aan de hand uitvoeren hebben te maken met aan de hand leiden, volgen in de richting links/rechts, stilstaan en achterwaarts. Deze basis controle aan de hand gebruiken we elke dag.

 

Training

Naast algemene gehoorzaamheid kunnen we Grondwerk gebruiken als voorbereiding op de verdere training. Denk hierbij aan praktische zaken als de behandeling bij hoefsmid, tandarts en dierenarts tot aan stilstaan bij het opstijgen en trailerladen. Ook bereidt Grondwerk de combinatie voor op het werken aan de Dubbele Lange Lijnen en het Rijden.

 

 


Prijzen

1e les is zonder km-vergoeding en ik kom de 1e keer altijd even 15 minuten eerder om kennis te maken. 

 

30 minuten: 20 euro

45 minuten: 30 euro

 

Schriktraining: prijs in overleg 

Schriktraining

Binnen de techniek van het Grondwerk besteden we aandacht aan het gebruik van een hindernis/obstakel parcours. In dit onderdeel laten we paarden kennismaken met een (gecontroleerde) spannende situatie. Op vertrouwen en techniek worden de hindernissen overwonnen en zorgt voor een vertrouwensband en een dapper paard.

 

Dit kan in een privé les gegeven worden maar ook in clinic vorm!