Loswerken

Wat is loswerken? 

 

Loswerken is de basis trainingsvorm in het Freestyle systeem waarbij het paard geheel los loopt in een afgesloten, vierkante ruimte van ongeveer 14 x 14 meter  dit noemen we een loswerkbak.

 

We gebruiken de technieken van het loswerken voor twee belangrijke, maar verschillende, doelen:

 

1.)  Ontwikkeling mens

In eerste instantie staat bij Loswerken de ontwikkeling van de mens voorop. In deze trainingsvorm leert de ruiter(trainer) zijn/haar lichaam effectief te gebruiken in de communicatie naar het paard toe. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke reacties van paarden op positie (plek waar je staat), beweging (zowel tov. de ruimte, als tov. je eigen lichaam) en houding (de manier waarop je je lichaam gebruikt). Alle communicatie verloopt in deze werkvorm door middel van lichaamstaal. Deze hulpen noemen we directe hulpen

 

2.) Ontwikkeling paard

 

In tweede instantie gebruiken we Loswerken natuurlijk ook om het paard te trainen. Tijdens het loswerken kunnen we de verhouding mens-paard op een positieve manier beïnvloeden. Leiderschap en acceptatie van dit leiderschap, worden zonder vorm van geweld getraind. Het paard leert optimaal gebruik te maken van zijn natuurlijke balans en laat richting en snelheid (tempo) door ons bepalen. De woorden communicatie, leiderschap en vertrouwen spelen hierbij een grote rol.

 

Loswerken leidt tot een optimale communicatie met het paard als basis voor de verdere training/opleiding!


Prijzen

1e les geen km-vergoeding en kom altijd 15 minuten eerder om kennis te maken. 

 

30 minuten: 20 euro

45 minuten: 30 euro

Let op! 

Mocht jezelf geen geschikte loswerkbak hebben die aan de veiligheidsnormen voldoet, er kan gebruik worden gemaakt van mijn eigen loswerkbak in Steenbergen.