Paardensportmassage

Wat is Paarden sportmassage? 

 

Paardensportmassage richt zich op de oorzaak van spierproblemen. Er wordt hier gebruik gemaakt van diverse handgrepen en knedingen. Het doel van een massage is om de spieren te versoepelen, blessures te voorkomen  en eventuele blokkades op te heffen. Hierdoor al de de algehele welzijn van uw paard zeer verbeteren, mentaal en fysiek!

 

Omdat spierproblemen niet van de een op de andere dag onstaan zal u geen grote problemen vinden, u raakt gewend aan zijn gedrag en ziet zijn beweging als normaal. Omdat het verschil op het begin gewoonweg vaak te klein is om dit met een ongetraind oog te zien. Mocht u hier mee door blijven trainen kunnen er grotere problemen ontstaan, zoals daadwerkelijk kreupel lopen, gedragsveranderingen, mindere eetlust of problemen met het trainen van oefeningen. 

 

Spierspanning (problemen) kunnen ontstaan door omgevingsfactoren, verkeerde houding van het paard, spanning door een ziekte of omgevingsverandering zoals verhuizing. En natuurlijk ook door de ruiter zelf. 

 

Gun je paard daarom een massage, en je krijgt een Happy Atlete! 

 

Je begint met een intake afspraak, hier maken we kennis en kijken we hoe het paard loopt en zullen hem al een deel behandelen. Hierna binnen een maand nog 2 x behandelen om echt even het probleem boven te krijgen. Daarna is het aan de eigenaar zelf om in te schatten wanneer het paard weer een behandeling kan gebruiken. 

 

PAARD BLIJ? JIJ BLIJ!

 

Waarom? 

 

* Verbetering van de bloedcirculatie.
* Toename van spieropbouw en bewegingsvrijheid door mobilisatie van de gewrichten.
* Bevordering van de afvoer van afvalstoffen uit de spieren waardoor spierkrampen verminderen....
* Prikkelen van het lymfestelsel, waardoor bindweefsel minder snel verkleefd.
* Betere smering van de gewrichten door aanmaak gewrichtsvloeistof.
* Vrijkomen van endorfine (dit is een lichaamseigen pijnstiller).
het paard zal gemakkelijker presteren door effectief spiergebruik.
* Een pijnvrij paard kan ook in rust beter ontspannen en is daardoor alerter tijdens de training.

 

Prijzen: 

 

 

De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten en kost € 30. 

 

Wij raden dus aan om in een kortere periode de behandeling vaker te herhalen (3x). Mocht je in 1x betalen wordt het voor 3x geen € 90  maar € 75 excl. reiskosten.

(Binnen 10 weken inplannen)

 

Reiskosten: 0,20 cent vanaf postcode 4681.