EQUIMINDED

Ik stel mij even voor, ik ben Jasmijn Wielaard, 25 jaar. Samen met mijn moeder hebben wij een kudde miniatuurpaarden en 2 rijpaarden. Eigenlijk doen we veel verschillende dingen, fokkerij, mennen, dressuur en Freestyle grondwerk en loswerken. 

 

Mijn denkwijze: Mijn doel is particulieren en bedrijfsmatige paardenhouders meer te laten denken over het welzijn van de paarden. Want als je openminded bent in de paardenwereld.. wordt je vanzelf equiminded. Denk aan.. waarom doet mijn paard zo, heeft het een fysieke of mentale reden, is het gedrag of karakter? Bijvoorbeeld de term probleempaarden, men zegt dan vaak dat ze een moeilijk karakter hebben, maar dit is juist gedrag dat ze laten zien, onderzoek heeft ook uitgewezen dat grotendeels van deze ''probleempaarden'' een fysiek probleem hebben, waarna als dit is opgelost het probleem verdwijnt en hun ware karakter naar boven komt! 


Geschiedenis

Al vanaf kleins af aan tussen de paarden te vinden. Mijn 1e baantje was dan ook elke zaterdagochtend mest scheppen op een stal uit de buurt. Hierna de paardenhouderij gekozen en geprobeerd zoveel mogelijk stages te lopen op bekende stallen zoals Academy Bartels, Stal de Beukenvallei en VDL Stoeterij Duyselshof. Sinds 5 jaar ook mijn eigen paarden en door verschillende

''problemen'' mij steeds meer gaan verdiepen in trainingen, revalidatie en voeding.  

Opleidingen

- Welzijnadviseur  

- Specialisatie Jonge paarden

- Paardenhouderij N3 

- Equine Sportmasseur

- Freestyle instructrice 

- Assesments van Raquel Butler

- Biomechanica cursus Equine Studies

-3-daagse Dissectie met Sharon May Davis

-Stretchen

 

 

Jonge paarden

Mijn streven is jonge paarden zo goed mogelijk voorbereiden op het rijden. Er is duidelijk bewezen dat paarden die zonder training meteen worden ingereden, meer slijtage in bv. de elleboog krijgen dan een paard die vanaf de grond al is getraind in de rijtypische balans en dus beter het gewicht van de ruiter kan ondersteunen. 

 

In combinatie met welzijn, massage en instructie probeer ik een compleet pakket aan te kunnen bieden voor mensen die net iets verder kijken dan hun neus lang is.